martes, 3 de marzo de 2015

Amor prohibit - Coia Valls


Títol: Amor prohibit
Autor: Coia Valls
Saga: No.
Editorial: Edicions B
Idioma: Català
Pàgines: 344
Preu: 19,95€
ISBN: 9788466656214Sinopsi

Durant el primer terç del segle xv Catalunya tot just aixeca el cap després de fams i epidèmies sense precedents, però la por encara continua sacsejant els seus habitants. La terra tremola com mai no s’havia vist abans i la vall de Camprodon és l’epicentre d’aquell infern. Sota aquesta desolació neix la història d’amor entre en Marc Roselló, un sacerdot cridat a les més altes esferes de l’Església, i l’Agnès de Girabent, filla d’un noble rural de la Seu d’Urgell, que vol seguir les passes de metgesses com Margarida Tornerons o la jueva Floreta Sanoga. Mentre lluiten contra una societat opressora i, també, contra les seves contradiccions més íntimes, els protagonistes trenen un cercle de protecció a l’empara de les relíquies de sant Valentí que descansen al monestir de Sant Benet de Bages. En Pardo, un poeta de l’època, tal com ratifica més tard l’estudiós Martí de Riquer, ja parlava del sant com a refugi dels enamorats. En escenaris com Vic, Manresa, Camprodon o Sant Benet de Bages, l'Agnès i en Marc s’esforcen per acomodar la seva vida a uns sentiments dels quals mai no n’haurien sospitat la força.

La meva opinió

Parlar de Coia Valls és llaçar-se en elogis a una prosa rica i acurada. Una autora que sap molt bé com transmetre en cada paraula i on cada frase sona a poesia.

Vaig tenir la sort de saber que Amor Prohibit arribaria a les llibreries un temps abans, però em vaig negar a conèixer detalls massa d’hora. Pràcticament em vaig conformar amb la localització, la vall de Camprodon, molt propera a casa meva.

Ens trobem davant una novel·la amb una coberta preciosa i una edició molt cuidada per Ediciones B. La trama d'Amor Prohibit ens fa viatjar en un moment d’extrema pobresa, on la fam, les epidèmies i la lluita per sobreviure en un escenari post apocalíptic infernal, en son l'escenari principal.

Coia Valls ens apropa a un moment històric que ens és força desconegut.
La trama de la novel·la és d’allò més complexa i apassionant. A la primera pàgina ja quedes atrapat per la riquesa literària que et fa avançar sens pausa en un terreny ple d'emocions.

Els personatges protagonistes me’ls he cregut del tot. Son tan rics i estan tan ben definits que els he pogut sentir i fer meus. Realment tinc la sensació d’haver conviscut amb ells aquesta historia d’amor tan apassionada i "creïble".

Els secundaries estan igualment ben definits, i tots junts ens ajuden a acabar de fer rodona una novel·la que només podia escriure Coia.

En definitiva, ens troben davant una excel·lent novel·la on Coia Valls desplega el seu potencial, regalant-nos una obra magnifica, rica i amb sentiment. Us enamorarà. A què espereu per llegir-la?


Gràcies Coia.


Reseña en castellano


Sinopsis

La novela más personal de Coia valls. Una inolvidable historia de amor entre un sacerdote y la hija  de un noble rural, en la Cataluña del S. XV. Durante el primer tercio del siglo XV, Cataluña empieza a salir de un período de hambre y epidemias, pero el miedo continúa apoderándose de sus habitantes. La tierra tiembla como nunca lo había hecho y el valle de Camprodon es el epicentro de este infierno. En medio de la gran desolación que azota la zona, nace la historia de amor entre un sacerdote y la hija de un noble rural. Mientras luchan contra una sociedad opresora y sus contradicciones más íntimas, tejen un círculo de protección al amparo de las reliquias de san Valentín que descansan en el monasterio de Sant Benet de Bages. Pardo, un poeta de la época, tal como ratifica más tarde el reconocido filólogo Martín de Riquer, ya hablaba del santo como refugio de los enamorados.   Una historia que entronca con el imaginario romántico medieval en la búsqueda de la Cataluña profunda y auténtica. Envidias, traiciones y la fuerza del amor se dan cita en esta magnífica novela de la mano de sus fascinantes personajes.

Mi opinión

Hablar de Coia Valls es lanzarse en elogios a una prosa rica y cuidada. Una autora que sabe muy bien cómo transmitir en cada palabra y que cada frase suene a poesía.

Tuve la suerte de saber que Amor Prohibido llegaría a las librerías un tiempo antes, pero me negué a conocer detalles demasiado pronto. Prácticamente me conformé con la localización, el valle de Camprodon, muy cerca de mi casa.

Nos encontramos ante una novela con una preciosa portada y una edición muy cuidada de Ediciones B. La trama de Amor Prohibido nos hace viajar en un momento de extrema pobreza, donde el hambre, las epidemias y la lucha por sobrevivir en un escenario post apocalíptico, donde el día a día parece un infierno.

Coia Valls nos acerca a un momento histórico que nos es bastante desconocido.
La trama de la novela es de lo más compleja y apasionante. En la primera página ya quedas atrapado por la riqueza literaria que te hace avanzar sin pausa.

Los personajes protagonistas me los he creído del todo. Son tan ricos y están tan bien definidos que los he podido sentir y hacer míos. Realmente tengo la sensación de haber convivido con ellos esta historia de amor tan apasionada y creíble.

Los secundarias están igualmente bien definidos, y todos juntos nos ayudan a terminar de hacer redonda una novela que sólo podía escribir Coia.

En definitiva, nos encontramos ante una excelente novela donde Coia Valls despliega su potencial, regalándonos una obra magnífica, rica y con sentimiento. Os enamorará. ¿A qué esperáis para leerla?

Gracias Coia.

2 comentarios:

  1. Qué buena pinta tiene este libro! Con ganas de leerlo me has dejado.
    Besotes!!!

    ResponderEliminar
  2. Res a dir en quan a la forma. Coia és una escritora que cuida molt el lèxic, té vocabulari i riquesa d'expressió. Pero per mi, novela histórica no o vol dir només situarla en un context i època determinades. Trobo que li falta profunditat. I els personatges s 'hagués pogut treure molt més profit, sobretot del capellà que és molt superficial. Igualment, considero desaprofitats els personatges secundaris.
    per ser de la Coia m, ha defraudat una mica aquest llibre. No sé, em dona la impressió com si l'hagués fet una mica correus i depresa.

    ResponderEliminar

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entrada destacada

Todo lo que no puedes ver, ya a la venta.

Muy buenas, Soñadores. Tras un periodo de inactividad en el blog me encanta poder contaros el motivo. Y no es otro que el lanzamiento de &...