La venjança dels almogàvers - Ramon Gasch i Andreu González


Títol: La venjança almogàver
Autor: Ramon Gasch i Andreu González.
Saga: No.
Editorial: Columna
Idioma: Català
Pàgines: 512
Preu: 20,00€
ISBN: 9788466419376


Sinopsi

Corona catalanoaragonesa, finals del segle XIII-inicis del XIV. Marc Amorós, jove de família almogàver, guerrer notable i apassionat per les lletres i la història, estableix relació amb Ramon Muntaner, almogàver, mestre racional de la Companyia Catalana i cronista, que l’acaba nomenant el seu ajudant personal. És història en primera persona, concretament l’episodi conegut com “la venjança catalana”, un període de revenja despietada que encara es recorda avui en dia als antics territoris de l’imperi bizantí.


La venjança dels Almogàvers és una historia narrada en primera persona per Marc Amorós, un jove de família almogàver, que ens porta fins al 1303 i 1313, quan els almogàvers que formaven part de la companyia catalana d’orient, van anar fins a Constantinoble per defensar l’imperi bizantí.

Viurem la batalla decisiva amb els comptats d’Atenes i Neopàtries, que van passar formar part de la corona d’Aragó, més conegut com “la venjança catalana”.
Ens trobem doncs amb una novel·la que parla de guerra, de lluita... però sobretot d’una part de la historia que desconeixem. La venjança dels almogàvers posa nom i cor a aquells guerrers anònims que van formar part del què som. Una historia apassionant i colpidora d’uns homes que pràcticament es van extingir.

Un llibre acurat en la seva prosa que ens fa sentir en cada capítol la meticulosa documentació que han portat a terme els seus autors.

En resum, una excel·lent opció per descobrir uns homes que van lluitar en un dels episodis més desconeguts de la historia de Catalunya. Amb una prosa delicada i directa que no deixarà a cap lector indiferent.


Gràcies a Chordà Comunicació.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig