sábado, 20 de febrero de 2016

Les veus del Liceu - Xulio Ricardo Trigo


Títol: Les veus del Liceu
Autor: Xulio Ricardo Trigo
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Columna
Pàgines: 304
Preu: 19,50€
ISBN: 9788466417457Sinopsi

La novel·la entrellaça dues històries d’amor que passen en dos temps diferents. La primera l’any 1993 quan l’Eduard, un professor de cant que es veu obligat a deixar la seva carrera, descobreix l’Anna, una noia tartamuda que neteja al Liceu, però que té una veu increïble. L’Eduard sent que l’Anna li podria retornar l’emoció dels escenaris. La segona història està relacionada amb uns quaderns que guarda la Irina, la mare de l’Eduard, on s’amaga un terrible secret de família relacionat amb el seu marit. En el món dels cafès i la Rambla del segle XIX coneixerem la lluita entre “liceistes” i “creuats”; aquesta rivalitat portarà el Ricard, un “liceista”, a enganyar la Teresa, que treballa a la sastreria del Gran Teatre. Aquest engany portarà greus conseqüències.

La meva opinió

He de reconèixer que feia temps que tenia unes ganes terribles de descobrir la ploma del Xulio, però l’ocasió se m’ha presentat amb Les veus del Liceu. I no ho podia haver fet de cap manera millor.

Ens trobem al davant d’una novel·la que entrellaça dues histories carregades de passió en dos moments temporals diferents que tenen com a nexe d’unió el teatre del Liceu.

Aquestes histories venen dotades d’una forta dosis de música, òperes, compositors... que regalen una experiència viva d’aquest món musical que l’autor transmet a la perfecció. Una prosa acurada, fluida i que et porta a viure d’una manera molt especial cada un dels seus capítols.

L’ambientació en una Barcelona tan diferent a la d’avui en dia; la vestimenta, els pensaments, la manera de viure... tot relatat amb uns personatges que et fan sentir i emocionar a cada instant en un escenari meravellós.

Les veus del Liceu és una història musical que en són dues. Una delícia per al cor que farà emocionar als amants dels sentiments a flor de pell. I tot embolcallat en un escenari idíl·lic.

M’ha encantat descobrir al Xulio. Ara he de posar rumb cap a les seves anteriors novel·les.X. R. Trigo (Betanzos, A Coruña, 1959) ha publicat llibres de poesia i una desena de novel·les, entre les quals destaquen La desaparició d'Evelyn, Després de l'oblit, La passió d'Alexandra, Els secrets de la reina o El somni de Tàrraco. Ha guanyat el premi Ausiàs March, el Maria Mercè Marçal, el Miquel de Palol i el Joanot Martorell, entre d'altres. És un col·laborador habitual dels mitjans i ha treballat a El Temps, Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya o La Vanguardia. Des de l'any 1993 es dedica a escriure, alhora que col·labora a la premsa i manté a la xarxa el bloc «El violinista celest», sobre temes de literatura i art. Com a traductor ha fet versions d'autors gallecs i portuguesos al català. El 2005 es trasllada a la ciutat de Tarragona, on és sotsdirector de l'Escola de Lletres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entrada destacada

Todo lo que no puedes ver, ya a la venta.

Muy buenas, Soñadores. Tras un periodo de inactividad en el blog me encanta poder contaros el motivo. Y no es otro que el lanzamiento de &...