martes, 22 de marzo de 2016

Com ser-ho alhora - Ali Smith


Títol: Com ser-ho alhora
Autor: Ali Smith
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Raig Verd
Pàgines: 288
Preu: 22,00€
ISBN: 9788415539988Sinopsi

Dues històries d’amor i d’injustícia separades per 500 anys i lligades amb un fil invisible. Un artista italià del Renaixement i una adolescent filla d’una activista política connectaran gràcies a la vida, la veritat i el temps. Com ser-ho alhora és una novel·la bella i inusual. Passat i present es confonen. L’art, l’activisme, la feminitat, la connexió emocional i el sexe són alguns dels elements que Ali Smith explora intensament, alhora que transmet la importància de l’art i la cultura en les nostres vides. Un d’aquells llibres que ens obliga a mirar les coses de manera diferent i ens provoca pensaments i sentiments que romanen amb nosaltres durant molt de temps. Perquè res no és només una cosa, sinó que som moltes coses alhora. Presentem per primera vegada en català la multipremiada autora escocesa Ali Smith. Amb aquesta obra ha obtingut els premis Goldsmith 2014 i Costa Novel Award 2014, a més de ser finalista del Man Booker.

La meva opinió

El primer que m’ha sorprès de Com ser-ho alhora ha estat la ploma de l’autora, que amb una encertada prosa juga a deixar-nos embadalits i enganxats de ple en una trama que esdevé una barreja de gèneres.

Per si això no fos suficient, Ali Smith ens presenta dues histories allunyades pel temps i que, alhora, ens revela el que hi ha sota les coses; el que son en realitat, com les veiem.

Tot en aquest llibre està pensat per fer-nos avançar fins al final. Els temps, els gèneres, inclús el desconcert per no acabar d’entendre-ho del tot. Tot es confabula per obligar-nos a arribar a l’última pàgina.

Dues histories diferents. Una al segle XXI i l’altre al segle XV. Dos protagonistes que, sense fer spoiler, es veuen entrellaçats i ens fan partícips d’una trama molt ben aconseguida que tracta els temes més habituals  en l’adolescència com son l’amor, la sexualitat, el dol, l’art, la creació d’una identitat...

En definitiva, Com ser-ho alhora són dues histories en una que no són res per si soles. Un entramat de sentiments entre dos personatges tan diferent con les dues èpoques en les que viuen, però amb un denominador comú que ens obligarà a seguir avançant fins al final del llibre. Art, amor, sexe, identitat... Com ser-ho alhora és un còctel literari exquisit.


Gracies a Chordà Comunicació per l'exemplar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entrada destacada

Todo lo que no puedes ver, ya a la venta.

Muy buenas, Soñadores. Tras un periodo de inactividad en el blog me encanta poder contaros el motivo. Y no es otro que el lanzamiento de &...