sábado, 5 de marzo de 2016

Port Amagat - María Oruña


Títol: Port amagat
Autor: María Oruña
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Columna (Grup 62)
Pàgines: 448
Preu: 18,50€
ISBN: 9788466419840Sinopsi

L’Oliver, un jove londinenc amb una peculiar situació familiar i una trista pèrdua, hereta una casa colonial, Vila Marina, a peu de platja al poblet costaner de Suances, a Cantàbria. En les obres de remodelació, es descobreix, al soterrani, el cadàver aparedat d’un nadó, acompanyat d’un objecte que resulta completament anacrònic. Després d’aquest descobriment, comencen a succeir-se, de forma vertiginosa, diversos assassinats a la zona (Suances, Santillana del Mar, Santander, Cometes), que, units als insòlits resultats forenses dels cadàvers, posen en escac la Secció de Recerca de la Guàrdia Civil i el mateix Oliver, que inicia un dens viatge personal i una cursa contra rellotge per descobrir l’assassí.

La meva opinió

Va ser veure el llibre entre les novetats de Columna Editorial i quedar enamorat de la portada. En vaig llegir la sinopsi i ja va ser impossible d’oblidar-me del seu títol.

Ens trobem al davant d’una novel·la negra en tota regla. Això vol dir que ens comencem amb la troballa d’un cadàver (En aquest cas un recent nascut) i la policia comença la investigació. Secrets? Mentides del passat? Qué en sortirà de tot plegat?

A partir d’aquí la trama es divideix en dos històries; per un costat la investigació policial per part de la inspectora Valentina. Per l’altre, ens n’anem al passat, a l’any 1936 en ple esclat de la Guerra Civil i en format de diari personal. Però... qui escriu el diari? Aquest és un dels misteris.

Com molt bé podeu imaginar, el misteri és un dels pilars fonamentals durant tot el llibre i el responsable que no el puguem deixar ni un minut fins al final. Dues línies argumentals amb moltes preguntes per resoldre que poc a poc anirem descobrint.

No trigarem gaire a sentir-nos atrets pels personatges i sentir empatia per ells. Des de l’humor de Oliver fins a la dura inspectora Valentina, passant per la dolça Jana, la senyora Ongayo... Tots perfectament definits i tractats amb molta cura. Igual que els decorats. Descripcions acurades i realistes que enriqueixen la novel·la sense tornar pesada.

La historia acaba amb aquesta novel·la. Però tot i així, sembla que l’autora està treballant amb una espècie de continuació de la que en sabem ben poca cosa.

En definitiva, Port amagat, és una novel·la que ens mantindrà desperts tota la nit. Morirem per descobrir els secrets familiars amb els que acabarem veien l’alba en la darrera pàgina. Molt recomanable!!


Gracies a Columna per l’exemplar

Llegir el primer capítol
2 comentarios:

 1. Este es un libro al que le tengo muchas ganas. Me alegra ver que te ha gustado.
  Besotes!!!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Si quieres lo tienes en Edición española. Su titulo Puerto Escondido, by Destino.
   Besos!!

   Eliminar

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entrada destacada

Todo lo que no puedes ver, ya a la venta.

Muy buenas, Soñadores. Tras un periodo de inactividad en el blog me encanta poder contaros el motivo. Y no es otro que el lanzamiento de &...