Haru - Flavia Company


Títol: Haru
Autor: Flavia Company
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Catedral
Pàgines: 384
Preu: 21,95€
ISBN: 9788494386084



Sinopsi

Després de llegir la història de la Haru, llegiràs la teva vida d'una altra manera. "Mai no tiris contra ningú; mai no tiris per seduir ningú; mai no tiris per ser més que ningú; mai no tiris per demostrar-te res a tu mateixa; el tir amb arc és un estat que es pot compartir." Aquestes són les paraules que acompanyen la Haru des de la seva entrada al dojo, on aprendrà l'art del tir amb arc, fins al camí vital que li farà qüestionar-ho tot, arriscar-ho tot i perdre-ho tot. Per rebre-ho tot.

La meva opinió

Si hi ha histories de les que mereix parlar-ne sens dubte hi hem d’anotar Haru.

Haru és simplement un regal. Ja sigui per l’exquisida edició (tan en català com en castellà) per part de l’editorial Catedral, com per la historia que amaga una lliçó d’aprenentatge continu entre les seves pàgines. El fet és Haru esdevé un plaer en majúscules.

Haru és una jove que, després de la mort de la seva mare, serà enviada a una escola on s’aprèn l’art de la vida amb tots els seus matisos intermitjos. I on junt a altres joves cultivaran les bases de la meditació, l’escriptura, el tir amb arc...

L’ambientació de la novel·la està al vell mig de la cultura i la tradició oriental. I Company ens manté atrapats amb un llenguatge entenedor, subtil, màgic... és com la poesia.

En un principi, la nostra protagonista es nega a seguir les normes marcades, però no tardarà en veure´s immersa en una lliçó que ens fa partícips en tot moment de cada aprenentatge i, inevitablement, el compararem amb els successos que vivim nosaltres en la nostra rutina diària.

Si hi ha una cosa que em penedeixo és de no haver llegit Haru amb els Post-it al costat. I és que m’heu de creure sí us dic que el llibre està plegat de GRANS i poderoses lliçons per a nosaltres mateixos.

En resum, Haru és una historia de vida, un viatge d’amor i aprenentatge, on la filosofia és converteix en un arma que t’atrapa i et sedueix. Això sí, sense la ploma divina de Company res seria possible.


Gràcies a Catedral

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig