jueves, 19 de mayo de 2016

El ball de la vida - Albert Salvadó / Anna Tohà


Títol: El ball de la vida
Autor: Albert Salvadó / Anna Tohà
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Meteora
Pàgines: 256
Preu: 19,00€
ISBN: 9788494454738Sinopsi

En un hospital de Bordeus, Anna Tohà, una mare andorrana, ha de prendre una decisió que la corseca: signar el consentiment d’una intervenció que pot fer que el seu fill hagi de viure per sempre més dependent d’una cànula. En aquest transcendental moment arrenca la veritable història de l’Evarist, un nen que el 1984 pateix un accident de trànsit a Encamp, i de les dècades posteriors de lluita de la seva mare i de tota la seva família que, amb superació i voluntat, s’esforcen il·limitadament per aconseguir una vida digna per a l’Evarist. L’extraordinària resposta al seu esforç és dins aquest llibre, El ball de la vida, un relat verídic transmès i escrit des del cor, que vessa humanitat, ens eixampla l’ànima i ens mostra la reduïda dimensió que de vegades poden tenir els nostres problemes, comparats amb situacions vitals tan crítiques que només els autèntics herois, anònims i humils, poden superar.

La meva opinió

El ball de la vida és la lluita per la vida, per allò que ningú esta preparat, o si més no, ningú es planteja.

El llibre ens transporta a través del temps fins al 1984, quan Evarist Rogel, de tan sols 4 anys, va ser víctima d’un accident. Amb aquest tràgic inici es desencadena un no parar de circumstancies que ens fan viure el complicat procés de recuperació del noi.

L’esforç incansable i constant del seus pares hi tenen un component molt fort, i en ocasions dur,  durant tota la batalla. Inclús sens mostra com les institucions que haurien d’haver donat un cop de mà a la família, no només se´n desentenen, sinó que hi posen fulles al damunt per no donar a conèixer els fets.

Si hi ha hagut quelcom que m’ha acabat de colpir, ha estat la narració del llibre. Ho viurem tot des de la veu de Anna Tohà, la mare de l’Evarist, que veu transformat en forma de llibre aquelles dècades tan doloroses, i alhora colpidores. Albert Salvadó ha estat l’encarregat de transformar una experiència personal en una narració acurada i magistral. Un relat que fa possible l’impossible.

En definitiva, El ball de la vida és el clam a l’esperança, a la força inesgotable de l’esser humà, i una critica a sectors (persones) que amaguen la veritat a la resta. Si et vols emocionar no esperis més. Aprendre El ball de la vida no et deixarà indiferent.


Gràcies a Chordà Comunicació i  Meteora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Tus comentarios son muy importantes para mi.
Gracias por participar
;)

Entrada destacada

Todo lo que no puedes ver, ya a la venta.

Muy buenas, Soñadores. Tras un periodo de inactividad en el blog me encanta poder contaros el motivo. Y no es otro que el lanzamiento de &...