Temps de llum - Sílvia Tarragó


Títol: Temps de llum
Autor: Silvia Tarragó
Saga: No.
Idioma: Català
Editorial: Columna
Pàgines: 288
Preu: 16,00€
ISBN: 9788466420907


Disponible en castellano (El tiempo de la luz) por Umbriel

Sinopsi

«A banda i banda del passadís, dues fileres de columnes sostenien el sostre, que constituïa el cor del carrer Pelai, i custodiaven l’entrada a les botigues, ubicades als laterals de la galeria. [...] La llum tenia un encant que semblava venir d’altres temps».
La Júlia, una jove minyona acabada d’arribar a la ciutat, quedarà fascinada per les llums del petit univers sota terra. Aquells passadissos seran confidents de les seves vivències, dels seus neguits, dels seus primers amors, dels seus secrets i de la vida dels comerciants. La filla dels amos de la pastisseria, l’aprenent de barber, l’acomodador del cinema, la perfumera, tots configuraran un món que va canviant, dècada a dècada, seguint l’emocionant batec de Barcelona. Temps de llum és una novel·la ambientada en les primeres galeries comercials subterrànies d’Europa i retrata amb gran encert i realisme la Barcelona dels anys quaranta fins als noranta, moment en què es va tancar l’Avinguda de la Llum.

La meva opinió

Ens trobem al davant amb la primera novel·la per a adults de la mà de Sílvia Tarragó, autora que molts coneixereu per la bilogía juvenil Top Fairies (Resenyes Top Fairies 1 i Top Fairies 2).

En aquesta ocasió entraren en la desapareguda i mítica galeria comercial l’Avinguda de la llum, que fou tot un referent en la Barcelona Franquista del segle passat.

Pel que fa a la historia, ens trobem que gira en torn a tres noies joves (adolescents) unides per las galeries subterrànies des de la seva creació als anys 40 fins als 90, any del tancament de les galeries. Per tant, el llibre ens parla de la vida de les protagonistes i alhora, la quarta en discòrdia; una Barcelona durant la Dictadura.

Sílvia Tarragó ha aconseguit amb El temps de la llum fer-nos viatjar en el temps a una Barcelona molt ben detallada, elegant i on no escatima en regalar-nos cada detall.

Les protagonistes ens fan sentir la innocència inicial i la il·lusió davant les possibilitats d’un futur alhora que això es complementa amb la inauguració de les galeries. Les noies viuran tota mena de situacions envoltades per l’amor, no sempre correspost, i on patiran decepcions, traïcions, venjances...

La novel·la té tres parts molt ben diferenciades; la joventut, la maduresa i la vellesa. I l’autora sap molt bé que aquesta divisió funciona de ple per augmentar el misteri que ens envolta.

En definitiva, Temps de llum és una novel·la que es llegeix amb un aura de glamour. La historia de tres dones que anhelen la felicitat en un temps difícil i en una ciutat incomparable. Sentiments a flor de pell, nostàlgia i una prosa que us transmetrà pau i harmonia. Enhorabona Sílvia Tarragó.



Gràcies a Columna.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig