La set - Jo Nesbo


Títol: La set
Autor: Jo Nesbo
Saga: Si, Harry Hole, 11 de ...?
Idioma: Català
Editorial: Proa
Pàgines: 672
Preu: 19.90€
ISBN: 9788475886688



Sinopsi

Aquest nou i addictiu volum reprèn els fets a partir de Policia, la darrera entrega de Harry Hole, uns anys més tard. En Harry segueix fent de professor a l’escola de policia, i tot d’una s’assabenta que en Valentin torna a passejar-se lliurement pels carrers d’Oslo. Per acabar-ho d’adobar, en Truls Bernsten, el seu enemic del cos, comença a treballar a Homicidis, sota les ordres de la Katrine Bratt. L’assassí contacta amb les seves víctimes a través de Tinder i, tot d’una, en Harry s’adonarà que potser no és en Valentin l’assassí, i que algú altre, encara més perillós, està jugant amb la policia noruega…


Sobre l’autor

Jo Nesbo (Oslo, 1960), l’autor de l’aclamada sèrie del detectiu Harry Hole, està considerat un dels escriptors del gènere més interessants d’Europa. La trajectòria vital i literària de Nesbo és singular. Abans de convertir-se en escriptor, es va allistar com a voluntari a l’exèrcit noruec. Més tard, va ser guitarrista i lletrista d’un grup de rock, una autèntica estrella a Noruega, però el 1996 va deixar la música per dedicar-se a la literatura. Laseva primera obra, Flaggermusmannen (‘L’home ratpenat’) va guanyar el premi a la millor novel·la nòrdica del 1997. Jo Nesbo és, actualment, un dels referents més sòlids de la novel·la negra a Escandinàvia i arreu del món. Edicions Proa ha publicat, en aquesta mateixa col·lecció, els següents títols de Jo Nesbo protagonitzats pel detectiu Harry Hole: El pit-roig (2008), Nèmesi (2009), L’estrella del diable (2010) i El redemptor (2012) i El ninot de neu (2013). A més, Proa també va publicar Headhunters (2012). El lleopard va ser guardonada amb el premi a la millor novel·la negra de l’any 2009 segons l’Acadèmia danesa d’escriptors de novel·la negra.

La meva opinió

Ens trobem al davant de l’onzena novel·la de Nesbo on Harry Hole n’es el protagonista. Un fet que demostra que els milions de lectors que el segueixen no deixaran d’esperar ansiosos les aventures d’aquest protagonista que fa patir de valent.

Tot i que és un llibre extens, en cap moment decau l’interès per continuar amb la lectura. Nesbo s’ha acostumat a tenir al seu protagonista entre la vida i la mort. En unes declaracions del propi autor va anunciar que el final de la saga aniria de la mà del mateix final del protagonista i que ni serà un final feliç. Per tant, és qüestió de temps. Esteu avisats.

El llibre aconsegueix entretenir i mantenir-nos atrapats pràcticament des de l’inici amb els girs que son habituals en l’autor. Apareixen nous personatges secundaris juntament amb temes més profunds que poden portar-nos a debats ètics. Alguns d’aquests són: l’avortament, el feminisme, la infidelitat o la violència. Unes qüestions que m’han agradat i acompanyat tota la novel·la.

Tot el pes de la trama recau en Harry Hole. La dualitat en l’elecció del títol crec que és molt encertada. La set es refereix tan a la set de l’alcohol d’en Harry com en la set de sang de l’assassí.


Per tant, una novel·la amb una altíssima qualitat literària que agradarà molt als amants de la novel·la negra. Tot i que es pot llegir individualment, crec que seria millor haver llegit les anteriors parts per conèixer bé a tots els personatges i gaudir-la en la màxima expressió.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig