Morts prescindibles (Sèrie Bergman, 3) - Hjorth i Rosenfeldt


Títol: Morts prescindibles
Saga: Bergman, 3.
Autor: Hjorth i Rosenfeldt
Editorial: Columna Edicions
Pàgines: 572
Preu: 19,90 Euros
ISBN: 9788466422062




SINOPSI

A les muntanyes de Jämtland dues dones fan un descobriment macabre: sis cadàvers sepultats en una mateixa fossa, morts d’un tret al cap. No hi ha testimonis, no hi ha pistes i la identitat de les víctimes és un enigma.
L’equip de Torkel Höglund arriba al lloc dels fets per fer-se càrrec de la investigació. Però descobreixen que el cas és un trencaclosques molt més complex del que s’havien imaginat. Sis morts apunten a un assassí múltiple, i a Suècia el gran expert sobre aquest tipus de criminals és en Sebastian Bergman. No obstant això, quan en Bergman comença a aprofundir en les pistes i aconsegueix estirar el fil, els serveis secrets apareixen per arxivar el cas.
Morts prescindibles és l’apassionant tercera entrega de la sèrie que arrasa a Europa, amb més de dos milions de lectors àvids de casos trepidants i liderats a contracor per un personatge inigualable: en Sebastian Bergman. No te la pots perdre.




LA MEVA OPINIÓ

Els anteriors llibres de la sèrie em varen  fascinar i en aquesta ocasió ja tenia clar que no en quedaria gens decebut.

L’inici de Morts prescindibles és d’allò més prometedor. Dos excursionistes es troben un fossar amb sis cadàvers sepultats. Cop ja és habitual i us he comentat en els anteriors volums, la forma de narrar les escenes fa que hi entris de seguida. Aquesta primera escena és... brutal. Tan visual que fa estremir. Amb la troballa dels cossos i sense pistes aparents, tot apunta a que les sis persones assassinades no varen ser les primeres víctimes del mateix criminal.

Sebastian continua evolucionant en aquest nou volum. La seva conducta autodestructiva s’accentua tornant-la més fràgil i vulnerable (més humana). Veiem un a persona més trista i abatuda.

Aquests problemes personals (psicològics) del protagonista fan que la investigació dels cas esdevingui en un segon pla per donar més força a la vida dels components de l’equip d’en Torkel. Seguint amb la narració en tercera persona, narrador omniscient i capítols curts ens veiem atrapats en un munt de subtrames que perfilen un entramat psicològic excel·lent.

En definitiva, Morts prescindibles ens endinsa de nou en un thriller addictiu que juga amb les debilitats dels seus personatges. Escrita de manera senzilla i efectiva. Tensió fins al límit amb girs que porten a un final tancat, però amb fronts oberts que faran que vulgueu saber com continuarà tot plegat. I aquest cop sí que us dic: no el llegiu sense haver llegit els dos volums primers.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig