L'amor i la lectura - Sílvia Tarragó




Títol: L’amor i la lectura
Saga: No.
Autor: Sílvia Tarragó
Editorial: Comanegra
Pàgines: 104
Preu: 14,50 Euros
ISBN: 9788417188375




SINOPSI

En Jordi, als seus quaranta-un anys, ha hagut de tornar a viure amb els seus pares després de separar-se. El dia del seu sant, la seva mare decideix comprar-li un llibre que l’animi i s’acosta a la nova llibreria que fa poc han obert al barri. Quan l’Anna, la llibretera, rep la missió de trobar una lectura per a algú «a qui no li agrada llegir», se sorprèn, però accepta el repte. L’Anna serà, en aquest cas, el «cavaller» que alliberarà en Jordi de les grapes d’un monstre temible: l’aversió a la lectura. El conquistarà llibre a llibre, sense atabalar-lo ni mirar-lo amb condescendència, i ell s’acabarà enamorant no només dels llibres, sinó també de la seva llibretera. Una gesta on l’amor i la passió seran els veritables protagonistes.



LA MEVA OPINIÓ

Per a mi sempre és un plaer llegir autors als que segueixo i admiro. Sílvia Tarragó n’és una d’aquelles a les que tinc una estima i admiració especial, i que puc dir “he llegit tota l’obra”.

L’Amor i la lectura, és la novetat que ens presenta aquest any sota el segell Comanegra. Una faula moderna per als amants de la lectura i, fins i tot, per aquells als que no els agrada tant (com al seu protagonista). Comencem coneixent al Jordi, que ha tornat a casa dels seus pares després d’una separació sentimental als quaranta anys. La mare, ja que estem a les portes de Sant Jordi, li regala un llibre recomanat per la llibretera Anna.

Aquests son els dos protagonistes principals i absoluts del llibre. Anirem saltant d’un a l’altre veient i vivint el seu tarannà personal a mira que avancem en una historia dolça i molt ben escrita.

L’amor i la lectura, m’atreviria a dir que va més enllà d’una historia d’amor. És un homenatge a la lectura en general i a realçar tot allò bo que dona de sí. Ens obre i planteja nous horitzons i una menció especial al poder per curar cors trencats. Un plantejament en el que trobem mencions a altres obres literàries que aportaran al Jordi lliçons per a la seva situació actual.

M’ha sorprès moltíssim que el llibre fos de poc més de 100 pàgines. Però un cop acabat (tot i que m’hagués agradat aprofundir en la vida dels protagonistes), no he trobat cap mancança. El missatge és clar, concís i perfecte. Bonic i elegant en una edició preciosa.

Per acabar, L’amor i la lectura és el regal perfecte. Una lectura àgil amb lliçons de vida per aprendre a superar allò que creiem perdut. Un viatge emocional per a tota mena de lectors, inclús per aquells als que llegir no els sembla interessant.

Enhorabona, Sílvia!

Pàgina del llibre a Comanegra

Pàgina a Amazon

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reseña - Noel et busca - Àngel Burgas

No em ratllis - Flavia Company

Ressenya [Català] - Ullals - Salvador Macip i Sebastià Roig